Včera dojednané přidání na platech státním zaměstnancům vytvoří nečekaně silný inflační tlak - Diskuze, názory, doporučení a hodnocení

 Hodnocení:      0 1 2 3      
Diskutující:
Návod    
 

Okomentovat na facebooku


Výpis příspěvků 1 až 20 (43)
 
spíše nečíst (6) 25.08.22 21:19  Mario Neplecha  (247116)

Někdy prostě bývá hůř. To je život!

Ve srovnání s generacemi před námi si žijeme jako prasata v žitě. Dnešní nezaměstnaný vandrák má větší komfort než měl král Karel IV. Pokud jsme tak zpovykaní uplakaní, tak jsi fakt nic jiného nezasloužíme. Pomáhejme nemocným starým mladým rodinám s hypotékou. Všichni ostatní to zvládneme. Nebo můžeme podepsat smlouvu s ďáblem z východu. Už jsme to tu měli. Ale nějak rychle jsme ty fronty na banány a vložky zapomněli.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (6)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (10) 25.08.22 11:16  vitthoun  (247086)

plat neni mzda

Autor clanku pouziva evidentne pojmy mzda a plat jako synonymum. Prekvapuje mne, ze "hlavni medialni ekonom" naseho statu si tyto dva vyrazy zamenuje.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (10)
Vaše doporučení:
přečíst (1) 26.08.22 23:27  PJPrince  (245714)

plat neni mzda

Ano, ale jsou to v podstatě takové bizarní české termini technici vycházející jen ze specifického zákonného výkladu. V odborných kruzích budiž... Ale myslím, že když se 100 lidí na ulici zeptáte, jaký je mezi tím rozdíl, 98 vám řekne žádný. Sémanticky/logicky ho nevidím.

Dosavadní doporučení: přečíst (1)
Vaše doporučení:

přečíst (13) 25.08.22 09:29  Vladimír Liska  liskavladimirzavinacseznam.cz  (247081)

Srovnání

365 000 státních zaměstnanců je cca 1 statní zaměstnanec na 30 obyvatelů naší republiky tj, včetně kojenců a důchodců. Opravdu je potřebujeme v tomto množství? Je nějaké srovnání např, se členy EU? Je také možné, že jsem špatně počítal.

Lada

Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (38) 24.08.22 23:34  Ing.Roman Mysík  romanmysikzavinacseznam.cz  (235461)

Začněte si opakovat....

Jakožto učitel matematiky pro druhý stupeň ZŠ a SŠ tímto slavnostně prohlašuji, že má reálná mzda už spadla natolik, že nejsem schopen uplatit běžné životní náklady. Tudíž budu muset opustit toto zaměstnání a jakožto člověk vzdělaný, schopný a člen Mensy, půjdu pracovat tam, kde se slušně uživím. A takových nás budou tisíce. A vy si začněte opakovat! Děti vám ve škole bude hlídat ukrajinská uklízečka a učit je budete doma vy! No, tak vzpomínejte, jak to říkali ten Thalet a Pythagoras???

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (38)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 26.08.22 23:39  PJPrince  (245714)

Začněte si opakovat....

Běžte, budu rád. Každý má využívat svůj potenciál na maximum a pokud Vám někde dají více, uplatníte se lépe. Nakonec můžete dál učit, existuje také soukromé školství, kde platy více odpovídají přínosu toho či onoho zaměstnance pro úspěch firmy.

Nemám nejmenších pochyb o tom, že státní zaměstnanci (čest výjimkám) jsou ti nejméně efektivně pracující lidé v zemi a jakkoli velkorysejší přístup si prostě nezaslouží. A ne stylem o polovinu sem tam, to musí být snad desetinásobky. Co jsou schopni řešit úředníci FS nebo magistrátů rok, to by "normální" člověk dělal 3 hodiny.

Ono kdyby se vyházeli všichni, co mají naprosto mizerné výkony, to by najednou bylo na platy dost. Ale tady ruka ruku myje, kdo by se snažil, když peníze přijdou každý měsíc s abolutně nulovou vazbou na jakýkoli výkon, prospěch, cokoli...

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
přečíst (9) 25.08.22 19:21  olifant32  (246235)

Začněte si opakovat....

Reálná mzda snad klesla všem v republice. Nejste vyvijímka. Teměř nikdo nestane přidáno. Soukromí sektor přidal od ledna nejčastěji 3%. Někde nepřidali vůbec. Stát by při současném zadlužení neměl přidávat. A když, tak né více než ty 3%. Odbory by se měli stydět a chodit kanálama.

Dosavadní doporučení: přečíst (9)
Vaše doporučení:
přečíst (46) 25.08.22 02:43  Mario Neplecha  (247072)

Začněte si opakovat....

Pane inženýre, jste bohužel příklad člověka který dokazuje, že měření IQ toho moc nenapovi o reálné použitelnosti pro běžný život. To ze ucite matiku bych raději na vasem miste ani nezminoval. Tohle jsou totiž docela jednoduche počty vytvářením dluhu společnost fakt blahobytu nedosáhne.Pokud se cítíte tak chudý s trpící hladem a soucasne nedocenen, tak už jste to měl řešit dávno. A to že vaše IQ bohužel nebude v rovnováze s celkovou inteligenci dokazuje celkem podpasova argumentace "ukrajinskou uklizeckou". S tím běžte do hodně levné hospody. Nelze se zbavit pocitu, že školství vaším odchodem příliš neutrpí.

Dosavadní doporučení: přečíst (46)
Vaše doporučení:

určitě přečíst (27) 24.08.22 22:41  loudil  (246661)

Počet státních úředníků

Když kolem r. 2000 přicházela do ČR digitalizace a internet s mejly , tak jsem si říkal, že to státní správě parádně zvýší produktivitu práce  a už tolik státem placených ouřadů nebude zapotřebí. Že tedy bude průběžně počet lidí placených státem klesat a státní rozpočet si uleví. Nastal ale pravý opak !  Každý rok přibude nějakých 5000 dalších státních zaměstnanců ! Co vlastně dělají ???  ,když jich před digitalizací státní správy bylo méně ?? Nedávno jsem četl noviny z časů Rakousko- Uherska, kde psali o jednom pražském okrsku , kolik je tam státních zaměstnanců. Byli tam 3 strážníci, 2 lékaři  a asi 10 učitelů. To je všechno. Je zajímavé, že když jsme zavedli po revoluci soukromé školy, soukromé školky, soukromá učiliště, soukromé bezpečnostní agentury, soukromé obvodní lékaře,....atd. atd. , tak počet státních ouřadů stále jen bobtná a bobtná. Je to nechutná ukázka neschopnosti našeho současného režimu.

Dosavadní doporučení: určitě přečíst (27)
Vaše doporučení:

přečíst (21) 24.08.22 21:48  DRSG  (247062)

To je povyku

1 mld v 300 mld deficitu? A to má jako zásadní vliv na inflaci? Kovando, jdi se bodnut, trotle!

Dosavadní doporučení: přečíst (21)
Vaše doporučení:
přečíst (15) 24.08.22 21:55  Kurz  (222331)

To je povyku

Protože když oni tak my taky +10%. Nisméně při infalci jaká je i to 10% je málo a přitom takový růst si nedovolí většina firem.

Dosavadní doporučení: přečíst (15)
Vaše doporučení:

spíše nečíst (35) 24.08.22 20:41  Tomasso  (243566)

Umí ti lidé něco jiného než natahovat ruce?

Hned v úvodu večerních zpráv vystupuje náhodná občanka se slovy: "Zdražuje úplně všechno, řekněte mi, kde je pomoc?" No málem jsem šel do mdlob. Umí ti lidé taky něco jiného, než natahovat ruku a žádat o pomoc stát? Stát tu přece není od toho, aby lidem dorovnával inflaci. Ti "slušní pracující občané" by snad měli být schopni pomoci si sami a být připraveni na horší. Stát může pomoci menšině nejchudších a nejohroženejších, ale rozhodně nemůže pomáhat masám dospělých, zaměstnaných, zdravých a soběstačných lidí!

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (35)
Vaše doporučení:
přečíst (4) 26.08.22 21:14  loudil  (246661)

Umí ti lidé něco jiného než natahovat ruce?

Kdo si myslíte, že může za inflaci přes 17 %, kterou tu máme ?  ČNB a politici vlády. Pokud si občané  v českých bankách uložili 3 biliony Kč, tak jim za letošek  "vyšumí" kolem 300 mld. Kč majetku. Průměrná inflace za 600 let ,co se používalo jako peníze zlato a stříbro bylo 0,6 % ročně. Nyní díky centrálbankéřům a politikům máme tedy 17 %.  Neměli by se tito obří zloději snažit občanům nahradi talespoň část toho, co jim ukradli ?? Když je u soudu odsuzován zloděj za majetkovou újmu = zlodějnu , tak mívá v rozsudku uvedeno, že bude hradit vzniklou škodu. Já nyní utrpěl škodu 17 %, tedy žádám  Rusnoka a Michla a také Fialu, Topolánka, Babiše, Paroubka, ...atd.  aby mi zacvakali  alespoň část škody, kterou jsem utrpěl. Tito velkozloději typu Al Capona musí cvakat poctivým lidem !! Kdo měl na začátku roku na běžném účtě 100 000 Kč, na konci roku tam bude mít 83 000 Kč. To je zlodějna  "těžkého kalibru" !!

Dosavadní doporučení: přečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (3) 26.08.22 23:56  PJPrince  (245714)

Umí ti lidé něco jiného než natahovat ruce?

Myslím, že nechápete inflaci. Makroekonomicky to není tak, že lidé si něco skvěle vydělají, pak přijde zlá inflace a vyžere jim to z účtu. V individuálních případech to tak být samozřejmě může, ale k čemu zde dnes dochází, je jen vyprchání finanční iluze dané rozdáváním peněz vzniklých z ničeho. Naprosto chápu, že to na někoho dopadne velmi tvrdě a nezaviněně (a těm se má pomoci), troufnu si ale říci, že většina lidí jen takto nepřímo odevzdá to, co dostala za nic a bude se mít jako před pár léty (těm pomáhat není důvod, i když to není populární).

Že po tom, co se dělo v posledních letech, nějaká inflační epizoda proběhne, není ani pěkvapení, ani až zas taková tragédie, vrátit už se to stejně nedá. Klíčem k lepšímu zítřku je se z toho poučit, neopakovat to a nepřiživovat faktory, které vedou k dalšímu a dalšímu roztáčení toho mechanismu. Přidat 10 % platu zcela mimo realitu dění v komerční sféře těm nejméně efektivním zaměstnancům v zemi... To jde přesně proti duchu takových snah. Takže si troufnu říci, že minimálně morálně je to velký a naprosto zbytečný proinflační faktor. Nastalé situace mělo být využito k zefektivnění SS (státní správa, pro jistotu ;)), nezvyšování výdajů a přidání leda těm, kdo budou dělat více práce místo jiných.

Dosavadní doporučení: přečíst (3)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (1) 27.08.22 18:03  loudil  (246661)

Umí ti lidé něco jiného než natahovat ruce?

No nevím, zda jak vy říkáte,  že většina lidí nyní odevzdá ze svých účtú to, co dostala za nic. Můj mladší syn je třeba instalatér, neustále  v montérkách, jeden týden  v měsíci má tzv. havarijní službu = nesmí se vzdálit  z domova, ani se napít alkoholu, apod. často ho volají na zásah u havárie vody třeba ve dvě ráno, minule tak zasahoval na Silvestra po půlnoci. Atd, atd. Přijďte mu říci, že si své peníze - "vyležel" a že až mu  z účtu nyní zmizí, že se vlastně nic neděje. Já sám jsem na infaci z větší části vyzrál, staršímu synovi jsme s manželkou před třemi roky dali melouna na koupi bytu, loni jsem zrušil svůj běžný účet a nakoupil drahé kovy.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (1)
Vaše doporučení:
přečíst (16) 24.08.22 23:45  Ing.Roman Mysík  romanmysikzavinacseznam.cz  (235461)

Umí ti lidé něco jiného než natahovat ruce?

Není pravda, že ... to je negace Vašeho názoru. Jestliže lidem zdražíte základní životní potřeby - a energie jsou v našem podnebí základní životní potřebou - tak, že se jejich zaplacení stane nemožným, neboť jejich cena přestane korelovat s výší příjmů, nemůže občan dělat nic, než jít do civilizačního úpadku. Vzpomínám si, jak jsem se smál obrázkům z Ruska, kdy v panelácích z každého třetího okna koukala roura od kamen a venku lidé poráželi břízy aby doma nezmrzli. No a jsme tam také! I na Německé příjmy extrémní ceny plynu jsou u nás mimo realitu a lidé ty peníze prostě nemají! Bude velmi, velmi zle. Kombinace zimy, hladu a covidu smete desetitisíce životů.

Dosavadní doporučení: přečíst (16)
Vaše doporučení:
spíše nečíst (4) 25.08.22 19:39  olifant32  (246235)

Umí ti lidé něco jiného než natahovat ruce?

A vy znáte stát, který dokáže lidem pomoci udržet úroveň podobnou té současné? Já ne. Prostě si budeme muset na nějakou dobu snížit úroveň. Stát by měl hlavně pomáhat nízkopřijmovým skupinám.

Dosavadní doporučení: spíše nečíst (4)
Vaše doporučení:
přečíst (13) 24.08.22 23:52  Boris  (225048)

Umí ti lidé něco jiného než natahovat ruce?

Ale kdepak, bude dobre, kdyz vidim, ze vetsina obyvatel je silne obeznich, mame se asi stale moc dobre.

A lide maji prachu, ze nevi, co s nimi. To je ted hlavni starost, kam s nimi, aby je inflace nepozrala.

Dosavadní doporučení: přečíst (13)
Vaše doporučení:

přečíst (19) 24.08.22 20:27  Emilino  (247058)

Není to pravda pane Kovanda

Zvýšení platů za inflaci nemůže. Za to můžou emisní povolenky a spekulanti, pak taky po více ponězích lačníci kapitalisti a poplašený trh, který reaguje na kdejaký světový nesmysl, třeba, že bude méně ropy nebo plynu, přitom nebude, nebo že byl útok na rafinerie v Saúdské Arábii, apod. Prostě kapitalismus není dobrý pokud se miliardy hromadí jen u pár lidí. Zhruba 20 nejbohatších lidí planety vlastní 93% veškerého bohatství planety. A ti to tady řídí.

Dosavadní doporučení: přečíst (19)
Vaše doporučení:


Diskuze Včera dojednané přidání na platech státním zaměstnancům vytvoří nečekaně silný inflační tlak, další stránky: 1 | 2 | 3 | Další »
stránkovat diskuzi po 10 | 20 | 50

Odkazy k diskuzi Včera dojednané přidání na platech státním zaměstnancům vytvoří nečekaně silný inflační tlak

Včera dojednané přidání na platech státním zaměstnancům vytvoří nečekaně silný inflační tlak - zdrojová stránka k tématu diskuze Včera dojednané přidání na platech státním zaměstnancům vytvoří nečekaně silný inflační tlak.

Zasílání Denního souhrnu názorů na Včera dojednané přidání na platech státním zaměstnancům vytvoří nečekaně silný inflační tlak e-mailem.

Přidat názor - vložte vlastní názor, doporučení, hodnocení nebo zkušenost k tématu Včera dojednané přidání na platech státním zaměstnancům vytvoří nečekaně silný inflační tlak.

 Burza Prime 16:29 
Název Kurz Změna
 COLT CZ GROUP SE  678.00  +1.19% 
 ČEZ  914.00  -0.76% 
 ERSTE GROUP BANK A  1 163.00  +2.11% 
 GEN DIGITAL  560.00  0.00% 
 GEVORKYAN  256.00  0.00% 
 KOFOLA CS  282.00  -0.70% 
 KOMERČNÍ BANKA  784.50  -0.19% 
 MONETA MONEY BANK  96.10  -0.41% 
 PHILIP MORRIS ČR A  14 900.00  -0.27% 
 PHOTON ENERGY  44.80  +0.45% 
 PILULKA LÉKÁRNY  177.00  0.00% 
 PRIMOCO UAV SE  800.00  -1.23% 
 VIG  774.00  +0.52% 
Komodity online
 Ropa 83.92 USD 17.05   
 Zlato 2415.48 USD 17.05   
 Stříbro 31.50 USD 17.05   
 Káva 205.83 USD 17.05   
 Cukr 18.11 USD 17.05   
 Bavlna 75.96 USD 17.05   
Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.